VIOL 3 1.0 – utveckling klar och testperioden förlängs

Vid årsskiftet avslutas utvecklingen av kundfunktionaliteten för VIOL 3 enligt plan och version 1.0 är färdigställd för verifiering. Det betyder att en av de viktigaste milstolparna nås och att perioden av acceptansgodkännande och systemintegrationstester kommer att påbörjas.  

Då flera funktioner nu ska samtestas blir behovet av test mer omfattande än vid tidigare inkrement. Det innebär att PI25 förlängs till 10 februari 2023 för att säkerställa en känd kvalitet. PI26 påbörjas parallellt den 16 januari 2023 vilket är enligt plan.  

Att PI25 förlängs har ingen påverkan på planen i stort men det har självklart påverkan för ett antal av våra kunder som får påbörja sina tester några veckor senare än planerat.   

− Det är mycket viktigt att vi inför acceptanstester levererar en 1.0-version med känd kvalitet. Därför har programledningen gemensamt med Biometrias ledningsgrupp beslutat att förlänga det här programinkrementet. Detta betyder att kundtestmiljön kommer att öppnas upp för kunderna senare än tänkt men då med bättre förutsättningar för vidare arbete för kommande milstolpar i Go Live-planen. Med milstolpen ”Tillverkning klar” har vi gjort ett stort antal fantastiska leveranser vilket jag är mycket glad över. Alla som är involverade i programmet har gjort sitt yttersta under en lång period och det är inte utan stolthet jag kan konstatera att vi genom ett gemensamt och gediget arbete inom programmet färdigställt den funktionella utvecklingen av VIOL 3 enligt plan, säger Per Johansson, programchef VIOL 3.    

 
De fyra gemensamma testobjekt som har valts ut för gemensamma systemintegrationstester är: 

  • Lagerförändringsobjekt 
  • Leveransavisering 
  • Aktör borttagen 
  • Extern insändning 

För de fyra övriga objekten genomförs sedvanliga systemtester men i större omfattning än vid tidigare inkrement. De övriga objekten är Makulera och omsändning, Kvalitetsklass 5, Mätbesked och Medeltara.  

Utöver det som levereras i PI25 så kommer tre återstående flöden att levereras inom objekt Extern insändning innan Driftsättning, se detaljer i kommande release notes.  

Nästa stora milstolpe är ”Driftsättning” som planeras till efter sommarperioden 2023. 

För mer information
Vänligen kontakta Per Johansson, programchef VIOL 3, eller Tomas Karlsson, Forest Storm.
 

17 Nov 17 Nyheter