Lediga tjänster

Vi behöver bli fler för att kunna möta upp våra kunder i vardagen, och vi hoppas att du som också brinner för skogen och skoglig råvara vill bli en av oss. Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster.

Tjänstemän

Kvalitetsledare till Dalsland

Biometrias avdelning Mätningskvalitet omfattas idag av två underavdelningar; Fält och Industri. Fältverksamhetens grundläggande uppdrag är att hjälpa våra kunder att uppnå det högsta virkesvärdet. Det åstadkommer vi bl.a. genom att genomföra utbildningar, följa upp skördarnas mätnoggrannhet och maskinlagens förmåga att aptera virket på bästa sätt. Inom Industriverksamheten är det övergripande målet att säkerställa att Biometrias virkesmätning vid sågverk, bruk, värmeverk, terminaler och fjärrmätningscentraler kan ske med så små avvikelser som möjligt. I det dagliga arbetet innebär det bl.a. att kontrollmäta virke och coacha mätarna i deras arbete. Sedan en tid tillbaka läggs en stor del av arbetet även på att optimera den alltmer automatiserade tekniska mätutrustningen

Har du intresse för skogsbranschen i kombination med tekniskt kunnande och är van vid digitala arbetsredskap, kan detta vara något för dig!

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med att påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – det är bra att vi är olika!

Biometria erbjuder privat sjukvårdsförsäkring och har Benify som förmånsportal. Vi har flera fritidsboenden att låna/hyra runt om i Sverige samt en lägenhet i Spanien! Vi har varje år ett ATK-val och självklart erbjuder vi våra anställda friskvårdsbidrag!

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med virkesvärde. Som kvalitetsledare jobbar du med att följa upp skördarnas mätnoggrannhet genom att kvalitetssäkra skördarnas mätning samt följa upp maskin-lagens aptering/tillredning i fält. I arbetet ingår att utbilda och coacha skogsentreprenörer.

Det kommer även finnas möjlighet att utvecklas inom Mätningskvalitet Industri med kontroll och förbättringsarbete inom industrimätningen.

Som anställd ansvarar du för att vara väl insatt i företagets strategiska inriktning och övergripande mål.

Vem är du?

Skogen är din primära arbetsplats och det krävs att du har ett starkt intresse för branschen i kombination med tekniskt kunnande och är van vid digitala arbetsredskap. Rollen kräver att du ska kunna analysera skördarens data, tolka informationen och kommunicera den till skogsentreprenörerna. 

Du ska ha god kännedom om aptering och de vanligaste sortimenten. Kunskaper om skördare/skördardatorer är meriterande.  

Som person har du lätt att skapa förtroendefulla relationer. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och är bekväm med att prata inför större grupper. Du är kvalitetsmedveten, pedagogisk, ödmjuk och har god organisationsförmåga.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial skoglig utbildning, men det är inget definitivt krav. Du kan också ha motsvarande arbetslivserfarenhet eller andra relevanta utbildningar som gör dig kvalificerad.

Stationering är hemmet och arbetet innebär en del resor i Dalsland. B-körkort är ett krav.

Din ansökan

Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan senast 2024-03-06. Din ansökan ska innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas.
Anställningens omfattning: Heltid
Upplysningar om anställningen lämnas av: Jonas Hemmingsson, chef fältverksamheten, 076-829 98 83.
Fackliga representanter: Lennart Andersson, Ledarna, 010-228 53 24, Jens Nordenberg, Akademikerföreningen, 010-228 51 16 och Marie Söder, Unionen, 010-228 51 39.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och
annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Ort Dalsland
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/142
Kontakt

Jonas Hemmingsson
010-2285241

Facklig företrädare

Marie Söder Unionen
010-2285139

Jens Nordenberg Akademikerföreningen
010-2285116

Lennart Andersson, Ledarna
010-2285324

Publicerat 2023-12-20
Sista ansökningsdag: 2024-03-06

Biometria söker Account Manager

Biometria söker Account Manager

Vill du vara med och utveckla svensk skogsindustri?

Är du intresserad av kundrelationer och är en självgående person då tror vi att du är rätt för jobbet!

Biometria söker efter en Account Manager till sin försäljningsavdelning som har förmågan att etablera ett bra och nära samarbete med kunder inom branschen. I den här rollen kommer du med ditt driv och erfarenhet att bygga långsiktiga relationer och god affärsutveckling genom stort kundfokus och hög servicenivå.

Arbetsbeskrivning

I det här jobbet har du kontakt med både befintliga och nya kunder där du presenterar våra tjänster, hittar effektiva lösningar hos kund och utvecklar lönsamma affärer. Du har kontakt och kontinuerlig dialog med kollegor inom Biometria som levererar tjänsterna.

Din uppgift är att behålla och utveckla lönsamma affärer med befintliga kunder samt att generera försäljning till nya kunder. Förutse och förstå kundernas behov och matcha dem med vårt tjänsteerbjudande.

Tillsammans med övriga försäljningsorganisationen kommer ni att ansvara för att vi når målen för lönsam tillväxt inom försäljning.

Vem är du?

För att passa in på rollen som Account Manager brinner du för försäljning, är kommunikativ samt lyhörd för kundens behov och har förmåga att anpassa arbetssätt vid förändring. Du har initiativförmågan, förståelsen för kundens affärer och utmaningar vilka du kan omvandla till lösningar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

 • Lämplig akademisk utbildning eller likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av att arbeta med kundnära relationer gärna B2B försäljning med inriktning mot IT eller skogsindustri
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • B-körkort då resor förekommer frekvent

Det är meriterande om du har

Erfarenhet av offerthantering och avtalsskrivning samt vana att arbeta med CRM-systemet SalesForce.

Vi erbjuder dig

Ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Det är viktigt för oss att våra medarbetare mår bra, vi erbjuder dig:

 • En möjlighet att arbeta på distans
 • Friskvårdsbidrag
 • Privat sjukvårdsförsäkring
 • Flera fritidsboenden att låna/hyra runt om i Sverige samt en lägenhet i Spanien
 • ATK-val varje år
 • Tillgång till förmånsportalen Benify

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – det är bra att vi är olika!

Placeringsort är på något av våra kontor i Falun, Jönköping, Umeå, Uppsala eller Sundsvall men även möjlighet till distansarbete kan tillämpas.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan. Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jill Parling, Försäljningschef 070-509 84 50

Fackliga representanter: Jens Nordenberg, Akademikerföreningen 010-228 51 16 och Marie Söder, Unionen, 010-228 51 39

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-03

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2024/8
Publicerat 2024-01-31
Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Chef Kundsupport till Biometria

Brinner du för ledarskap och högklassig support? Vill du leda Biometrias kundsupport för att möjliggöra implementeringen av ett IT-system som kommer förändra, effektivisera och modernisera hela skogsbranschen? 
 
Vill du arbeta i ett framåtsträvande företag där supporten förnyas för att anpassas till den senaste tekniken och arbetssätt?  

Biometria är en central aktör inom svensk skogsnäring. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och utvecklar just nu ett helt nytt IT-system för hela skogsbranschen. Vi arbetar i de allra modernaste IT-verktygen och erbjuder dig en flexibel arbetsplats. 

Kundservice växer och behöver förstärka med en chef till Kundsupport inom avdelningen Kundservice.  

Arbetsuppgifter

Som chef för Kundsupporten ansvarar du för det operativa ledarskapet i supporten genom uppföljning, resursplanering, dagliga möten och arbetsmiljöansvar. Genom tydligt ledarskap och fokus på kundnytta stöttar du våra medarbetare i att uppfylla sina, avdelningens och Biometrias mål. Du deltar i målarbetet för Kundservice och ansvarar för Kundsupports målarbete. I uppdraget ingår också att följa upp Kundservice supportleveranser och driva förbättringar för optimal support i samarbete med avdelningen och övriga Biometria. I uppdraget ingår att följa upp och agera på huvudprocesser som ägs av Kundservice. Vid behov arbetar du operativt i ärendehanteringen och i kunddialoger. 

Som chef för Kundsupporten rapporterar du till Chef Kundservice.  

Resor kan ingå i tjänsten. 

Vem är du? 

För dig är teamets prestation och mående viktigt och du brinner för att låta medarbetare växa och nå sin fulla potential och därmed bidra till att nå avdelningens och Biometrias mål. För att nå detta är du är stabil, tydlig och strukturerad samt trivs med att planera och följa upp verksamheten kontinuerligt. Med en tydlig bild vad hög servicekänsla innebär bidrar du till att skapa värde för kunden.

För att trivas i rollen har du en positiv inställning till förändring. Du är en kommunikativ person som i ett förändringsarbete har förmågan att skapa trygghet i gruppen. 

Vi söker dig som har: 

 • Minst gymnasieutbildning 
 • Minst 3 års chefserfarenhet
 • Erfarenhet av kundsupport eller av att hantera kundrelationer 
 • God IT och systemförståelse för att förstå våra tjänster samt medarbetarnas och kundernas vardag 
 • Svenska och engelska i tal och skrift 
 • B-körkort 

Det är meriterande om du har: 

 • Arbetat med ärendehanteringssystem tidigare och erfarenhet av att optimera ärendehanteringsprocesser 
 • Erfarenhet av processarbete i ex ITIL
 • Erfarenhet från skoglig verksamhet, virkesmätning och redovisning av mätning

Vi erbjuder dig 

Ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat. 

Det är viktigt för oss att våra medarbetare mår bra, vi erbjuder dig: 

 • Friskvårdsbidrag 
 • Privat sjukvårdsförsäkring 
 • Flera fritidsboenden att låna/hyra runt om i Sverige samt en lägenhet i Spanien
 • ATK-val varje år 
 • Tillgång till förmånsportalen Benify

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – det är bra att vi är olika! 

Placeringsort: Sundsvall, arbetet är till största del förlagt till kontoret med viss möjlighet till distansarbete. 

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-03

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/16
Kontakt

Ann-Sofie Torgnysdotter, chef Kundservice
010-2285482

Facklig företrädare

Lennart Andersson, Ledarna
010-2285324

Jens Nordenberg, Akademikerföreningen
010–2285116

Marie Söder, Unionen
010-2285139

Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Virkesmätare

Sommarjobba som virkesmätare på Norrköpings Distrikt

Vi söker 5-6 virkesmätare sommaren 2024

Vad gör en virkesmätare?

När skogen avverkats behöver virket mätas in. Att mätningen är korrekt är viktigt för att skogsägaren ska få rätt betalt och det är här du kommer in som virkesmätare. Ditt jobb är viktigt för både säljare och köpare.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta som sommarvikarie på Norrköpings Distrikt under perioden v25-v33. Du kommer arbeta treskift, vilket innebär 37 timmar i veckan vid heltid. Dina arbetsuppgifter består exempelvis av mätning av förekommande sortiment samt andra arbetsuppgifter på mätstationen så som administration. Du kommer inledningsvis utbildas internt för att kunna utföra dina arbetsuppgifter. Som utbildad virkesmätare kommer du sedan ansvara för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi letar efter dig som arbetar på ett serviceinriktat sätt, både mot kunder och dina kollegor. Du är en god lagspelare, gillar ordning och reda samt hittar bra och effektiva sätt att jobba i vardagen. Vidare är du noggrann och har lätt för att samarbeta med andra. Du är engagerad, professionell och förtroendeingivande och är bekväm att arbeta praktiskt. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och är bekväm med att arbeta i digitala system.  Avslutningsvis är B-körkort och tillgång till egen bil en förutsättning till tjänsten.

Önskvärt
Önskvärt att du redan under våren kan jobba strödagar för upplärning inför sommaren.

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd engelska, men det inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. 

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du kan arbeta några pass innan sommaren för att lära dig arbetet under våren
Anställningsform: Vikariat
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, v25-v33
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Kristina Svanberg tfn, 010-228 52 80

Fackliga representanter

 • GS
  Lars Nyman, 010-228 51 87
 • Unionen
  Kjell Nordin, 010-228 53 01

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-02-28

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)


Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön /månadslön
Antal lediga befattningar 5
Ort Norrköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3
Kontakt

Kristina Svanberg
010-2285280

Facklig företrädare

Lars Nyman, GS
010-2285187

Kjell Nordin, Unionen
010-2285301

Publicerat 2024-01-09
Sista ansökningsdag: 2024-02-28

Virkesmätare till Tunadals sågverk

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en virkesmätare till Tunadals sågverk. Arbetet bedrivs för närvarande som skiftgång med 37 timmars arbetstidsmått per vecka inkl. helgarbete. Dina arbetsuppgifter består exempelvis av mätning av förekommande sortiment samt andra arbetsuppgifter på mätstationen så som viss städning, underhåll och administration. Du kommer inledningsvis utbildas internt för att kunna utföra dina arbetsuppgifter. Som utbildad virkesmätare kommer du sedan ansvara för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbete på andra arbetsplatser kan förekomma. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligtopartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt att du har en positiv inställning. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.
Då mätstationen är högt automatiserad bör man ha en viss förmåga av att hantera olika sorters datasystem. 

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor:
Individuell lönesättning enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, 37 timmar/vecka
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Mikael Henriksson 010-2285441

Fackliga representanter

 • GS - Thomas Göransson, 010-228 5305 
 • Unionen - Kjell Nordin, 010-228 53 01

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-02-28

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)


Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/12
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag: 2024-02-28

Virkesmätare till Rottneros, semestervikariat

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta som sommarvikarie vid Rottneros mätstation. Arbetet bedrivs för närvarande som skiftgång med 38 timmars arbetstidsmått per vecka. Dina arbetsuppgifter består av sållning och skäppmätning av flis samt torrhalts bestämning. Travmätning av bränsleved samt andra förekommande arbetsuppgifter på mätstationen så som viss städning och administration. Du kommer inledningsvis utbildas internt för att kunna utföra dina arbetsuppgifter. Som utbildad virkesmätare kommer du sedan ansvara för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi letar efter dig som gillar ordning och reda och tycker om att jobba med siffror. Du arbetar på ett serviceinriktat sätt, både mot kunder och dina kollegor. Du är en god lagspelare och hittar bra och effektiva sätt att jobba i vardagen. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Vidare är du noggrann, ordningsam och har lätt för att samarbeta med andra. Du är engagerad, professionell och förtroendeingivande och du är bekväm att arbeta praktiskt och har inga svårigheter att arbeta i digitala system. Då du kommer arbeta tvåskift så måste du vara 18 år eller äldre.

Önskvärt/meriterande

Önskvärt att du redan under våren kan jobba strödagar för upplärning inför sommaren.

Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd engelska, men det inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor:
Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Vi ser gärna att du kan arbeta några pass innan sommaren för att lära dig arbetet under våren. Sommarvikariatet startar enligt överenskommelse.

Anställningsform: Vikariat under perioden v23-v33
Anställningens omfattning: : Heltid, 100 %, 38 timmar/vecka under perioden
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Joakim Nystedt tfn, 010-228 52 81 

Fackliga representanter

 • GS - Lars Nyman, 010-228 51 27
 • Unionen - Kjell Nordin, 010-228 53 01

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-29

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)


Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/15
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag: 2024-03-29

Fjärrmätare till Sundsvall

Vi söker 2 stycken fjärrmätare till Sundsvall

Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kvalitetsledare.

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta som virkesmätare vid Sundsvalls Fjärrmätningscentral, vilket även kommer bli stationeringsort för tjänsten. Fjärrmätningscentralen är bemannad dygnet runt veckans alla dagar. Skiftarbete enligt schema som sträcker sig över 7 veckor, för närvarande ett arbetstidsmått på 36 timmar per vecka. Dina arbetsuppgifter består av i huvudsak virkesmätning i bild samt andra förekommande arbetsuppgifter på mätstationen såsom administration. Som utbildad fjärrmätare kommer du att ha löpande kontakt med både chaufförer och kunder. Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?

Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt gillar att jobba med siffror. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande

Meriterande att du kan göra dig förstådd på engelska, men det inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor:
Enligt gällande kollektivavtal
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tills vidare. Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas.
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, 36 timmar/vecka.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Bitr. Chef Fjärrmätningen Anders Lundström, Tel. 010-228 51 40 / Chef Fjärrmätningen Peter Spångberg, Tel. 010-228 53 17

Fackliga representanter

 • GS - John Öhrberg, 010-228 51 05
 • Unionen - Kjell Nordin, 010-228 53 01 

Visst låter det intressant!? Urval till intervju sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2024-03-10

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)


Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform individuell lön
Antal lediga befattningar 2
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/17
Publicerat 2024-02-21
Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Intresseanmälan

Intresseanmälan till IT

Vill du bidra till en digital revolution i skogens värdekedjor?

Vårt erbjudande

Vi letar efter dig som har ett passionerat intresse för ditt yrke, som gillar att lösa kluriga utmaningar och vill pyssla med teknik som ligger i framkant.

Har du en gedigen och mångårig erfarenhet eller saknar det men är kunskapstörstig och lär dig snabbt? Vi värdesätter olikheterna i erfarenheter, kunskap och synsätt och ser det som byggklossar i en lärande organisation.

Inom Biometria har vi en spännande utveckling då vi arbetar med en stor systemförnyelse av verksamhetssystemet VIOL. Vi tar även ytterligare steg i den digitala kedjan genom att fortsätta vår automatiseringsresa med hjälp av machine learning och AI.

Tjänsteutvecklarna arbetar tätt tillsammans med våra agila utvecklingsteam. Teamen har ett helhetsperspektiv och tar ansvaret för planering, arbetsfördelning och genomförande av utvecklingsprocessen.

Våra värderingar är ledord för vårt förhållningssätt. Vi vill och ska agera opartiska, pålitliga, engagerade och tillsammans.

Alla ska ha utrymme för att kunna utföra sitt uppdrag, att våga testa och även ta hjälp av varandra för att lyckas. Det ska kännas tryggt och roligt att komma till jobbet. Vi stöttar varandra och ser varandra som kollegor och medmänniskor.

Om Biometria

Biometria är ett företag som verkar inom skogsnäringen med uppgift att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på den svenska virkesmarknaden. Biometria vill vara en drivande och tydlig aktör i den digitala värdekedjan och vara en självklar partner inom skogsnäringen.

Vi lägger stort värde vid att möjliggöra en mer hållbar hantering av vårt lands viktigaste och främsta råvara, skogen.

Vill du veta mer?

Undrar du något rörande vår IT-organisation, hör då av dig till avdelningens chef Robin Grelz, 010-228 51 53

Fackliga företrädare är Marie Söder för Unionen, 010-228 51 39 och Jens Nordenberg för Akademikerföreningen, 010-228 51 16.

    

                                             ***

Din ansökan

Är du intresserad av att arbeta med arkitektur, systemutveckling eller kanske Business Intelligence? Eller med testområdet, infrastruktur/teknik eller kanske som användbarhetsexpert hos oss på Biometria?

Vi bygger våra lösningar i huvudsak i Microsoft Azure med microservices och använder på backendsidan C#, .Net Core, WebAPI, Azure Service bus, Service Fabric, Kubernetes och IBM MQ.

En annan betydande del av vår lösning är realiserad i Microsofts affärssystem Dynamics 365 där utveckling sker i programmeringsspråket X++. Lösningen är anpassad för skogsindustri med många avancerade lösningar som erbjuder utmaningar och för den som vill utveckla sina färdigheter i X++.

Lösningsspecialister inom Dynamics 365 hanterar en stor del av anpassningen inom modulen Supply Chain Management. Lösningen är i hög grad specialiserad och erbjuder möjligheter för kreativitet vid framtagande av spännande lösningar under eget ansvar.

I frontendmiljön använder vi oss bl a HTML5, Angular, CSS, Typescript och Bootstrap. 

Som teknisk testare arbetar vi mycket med icke funktionella krav. För kodkvalité använder vi SonarQube.

Inom BI-området (Business Intelligence) lagrar vi data i vårt Data Warehouse och sammanställer det i olika stagemiljöer. Datat tillsammans med fakta och dimensionstabeller sätts ihop i tabulärer som presenteras i Power BI i form av rapporter och analyser.

Välkommen att höra av dig till oss och berätta vem du är och vad du vill jobba med. Skicka in din ansökan eller hör av dig till någon av ovanstående kontaktpersoner. Vi hanterar ansökningar löpande.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)