Ida Olsson

Vad gör våra kvalitetsledare? Möt Ida Olsson, en av knappt 30 kvalitetsledare som arbetar med kontrollmätning inom Biometria.

Ida började på Biometria 2001, då inom Virkesmätningsorganisationen. I sin roll som kvalitetsledare utgår hon från Brunskog i Värmland och täcker upp ett stort distrikt.

Det är framför allt kontrollmätning av stockar och sönderdelat material som Ida ansvarar för. Med det menas regelbunden kontroll av bland annat mätramar, riggar och sållutrustning. Som kvalitetsledare arbetar hon dagligen med våra virkesmätare med tex coachning och utbildning. Förutom att utföra kontrollmätning för Biometria, gör Ida även samma sak för andra mätande företag.

Ida Olsson, kvalitetsledare
På Biometria får jag utvecklas både personligen och i arbetet, vilket driver mig framåt!

Varför jobbar du på Biometria? 
− Jag gick en kurs i Virkesmätning på Skogsbruksskolan Södra Viken i Sunne och hade då en mycket engagerad lärare. Hans engagemang gjorde att virkesmätning fångade mitt intresse, han belyste vilket viktigt och noggrant jobb det var och jag kände direkt att detta vill jag jobba med. Jag kontaktade dåvarande distriktschefen på Karlstad och Torsby distrikt och frågade om det fanns någon ledig tjänst. Det gjorde det på Gruvöns, jag sökte och fick tjänsten, berättar Ida.  

Hur har du utvecklats sedan du började på Biometria? 
− Jag har gjort en fantastisk resa i precis 20 år inom virkesmätningsorganisationen. Jag har både utvecklats personligen och i mitt arbete. Det är det som driver mig framåt och det har också gjort att jag stannat kvar så länge. 

Vilka möjligheter och förändringar ser du framåt, gällande digitalisering och automatisering av virkesmätning? 

− Jag ser flera möjligheter att få prova på och lära mig nytt. Det är spännande att få vara en del av utvecklingen och jag får möjligheten att prova på nya arbetsuppgifter. 

Kontrollverksamheten tillsammans med virkesmätare kommer alltid att behövas men rollerna kommer att förändras och utvecklas. Våra yrkeskunskaper finns det behov av även om digitaliseringen och automatiseringen ökar.

Vad innebär det för dig i ditt arbete att vi har en opartisk roll? 
− Det är grundstenen i mitt jobb som jag utför varje dag, både till kund, säljare och leverantör. Opartiskheten är det vi står för. 

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon?  

– Det är inspirerande att få träffa och jobba med kompetenta, duktiga och härliga medarbetare!   

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
− Jag åker ut till en mätplats och mäter kontrollstockar och virkesmätaren får sedan feedback av mig i hur de deras mätningskvalitet ser ut. 

Varför skall man börja arbeta på Biometria? 
− Om du vill jobba på ett stort, modernt, ledande och spännande företag som ständigt är i utveckling, då är Biometria företaget för dig. Vi är ett stort företag och det finns stora möjligheter att utvecklas inom företaget. 

Vad gör du när du inte arbetar på Biometria?
− Jag bor i en skogsfastighet med min familj och fyra jakthundar så jag sitter inte sysslolös. På fritiden håller jag gärna på med folkmusik och spelar själv fiol.