VIOL 3: Kundtestmiljön AT1 stängd för tillfällig utbyggnad av prestanda

Kundtestmiljön AT1 stänger den 30/4 kl. 16.00 och öppnas så snart som möjligt den 2/5, dock allra senast 08.00 den 3/5. Läs mer

Starttid 2024-04-30 kl. 16:00 Sluttid 2024-05-03 kl. 08:00

Tidplan för VIOL 3-programmet beslutad

Ny tidplan för VIOL 3 har beslutats av styrelsen. Planen utgår ifrån att verifieringspaketen levereras som tidigare kommunicerats:  

  • Paket 1 levereras 4 december 2023
  • Paket 2A levereras 20 maj 2024
  • Paket 2B levereras 12 juli 2024

Baserat på detta avslutas kundernas verifieringsperiod den 2 december 2024 och Go Live-datumet för VIOL 3 blir den 2 maj 2025.

Sammanvägda synpunkter från piloter, den ekonomiska aspekten, komplexiteten i verifieringen samt Go Live i förhållande till sommarsemestrar är alla viktiga aspekter som har lyfts och diskuterats. Styrelse, styrgrupp samt VIOL 3-programmet står gemensamt bakom den nya tidplanen.

− Det har beslutats om en något snävare tidplan än förslaget som framlades till styrelsen. VIOL 3 är ett omfattande projekt som är kostsamt för hela branschen varje dag, därför är det av stor vikt att vi har en fortsatt hög progress i programmet och alla pågående kundprojekt. Givet att programmet levererar paketen i tid avslutas verifieringsperioden 2 december 2024 med Go Live 2 maj 2025, vilket vi är helt eniga om, säger Örjan Vorrei, styrgruppsrepresentant VIOL 3 och fortsätter:

− Såväl styrelse som styrgrupp är dock väl medvetna om komplexiteten i planen och att risker finns att hinder kan uppkomma. Att teckna in detta i förväg är dock olyckligt och ger inte rätt förutsättningar att tids- och kostnadseffektivt planera arbetet.

− Inom programmet har vi en stark ambition att fortsättningsvis bygga förtroende, vi lägger stor vikt vid att påvisa kontroll och transparens genom att ta fram realistiska planer som är väl förankrade och kommunicera öppet kring dem. Alla aspekter som kan påverka är väl genomlysta och kommer att fortsätt följas noga. Det finns en trygghet i att vi kommer att hålla den nya tidplanen, säger Per Johansson, programchef VIOL 3.

Forest Storms Go Live-plan och återkoppling till kundgrupperna
Forest Storm omarbetar just nu sina milstolpar efter den nya Go Live-planen. De kommer att återkoppla till kunder inom den närmsta veckan och bjuda in till informationsmöten för respektive kundgrupp med möjlighet till frågor.

Örjan Vorrei, styrgruppsrepresentant VIOL 3

Per Johansson, programchef VIOL 3

Tidplan VIOL 3

 

22 Sep 22 Nyheter VIOL 3