Travmätning av rundvirke

Lär dig grunderna i hur travmätning används för att bestämma volymen av rundvirke i en virkestrave

Genom att självständigt kunna utföra mätningarna kan du leverera till obemannade mottagningsplatser och blir mindre beroende av mätstationernas öppettider.

I utbildningen lär du dig bland annat att bedöma en traves vedvolymprocent och vilka egenskaper som kan påverka vedvolymprocenten. 

Upplägg

Utbildningen består av en teoridel i form av en e-utbildning och en lärarledd fältdag. Fältdagen förläggs på en plats som vi kommer överens om där deltagarna själva får prova på att utföra de praktiska momenten. E-utbildningen varvar teori med övningar och frågor samt avslutas med ett digitalt slutprov. När du har genomfört fältdagen och klarat slutprovet tilldelas du ett utbildningsintyg. 

Utbildningen erbjuds även som enbart en e-utbildning och passar dig som inte behöver kunna utföra mätningar på egen hand. Mer information och anmälan till e-utbildningen hittar du längre ner på sidan.

Pris

3 180 sek/deltagare

Målgrupper

  • Virkestransportörer, mätningspersonal

Utbildningens mål

Utbildningen ger en god förståelse för hur travmätning används för att bestämma volymen av rundvirke samt praktisk kompetens för personer som självständigt ska utföra travmätning av rundvirke.

Innehåll

  • Grundkrav för travmätning
  • Virkesmätningslagen
  • Bestämning av en traves mått
  • Traves vedvolymprocent
  • Kontroll av travmätning
  • Praktisk fältdag

Anmälan

Skicka in en intresseanmälan till utbildningen med praktisk fältdag. En utbildningsansvarig kommer att kontakta dig för att boka plats och datum för fältdagen.

Travmätning av rundvirke (e-utbildning)

Utbildningen erbjuds även som enbart en e-utbildning och ger dig en teoretisk förståelse för hur travmätning används för att bestämma volymen av rundvirke i en virkestrave. E-utbildningen passar dig som inte behöver kunna utföra mätningarna självständigt.


Pris

590 sek/deltagare


Anmälan och betalning

Skicka in en anmälan till e-utbildningen. Efter anmälan får deltagaren/deltagarna ett välkomstmejl med en länk till utbildningen.

Utbildningen faktureras direkt vid anmälan.


Anmälan till e-utbildning