Ingela Ekebro tillträdde den 1 februari som ny VD för Biometria. Ingela har en mångårig erfarenhet från olika ledande positioner inom SCA, senast som senior rådgivare.  

− Ingela har med framgång drivit stora projekt, bland annat SCA:s stora expansionsprojekt Helios vid Östrands massafabrik. Hennes samlade kompetens och ledaregenskaper passar väl ihop med vad som krävs för att driva och utveckla Biometria med ett fortsatt gott förtroende för mätning, redovisning och datahantering av Sveriges virkes- och skogstransportaffärer, säger Mats Sandgren, styrelseordförande för Biometria.

Ingela Ekebro har en rad olika befattningar på SCA bakom sig. Hon har tidigare varit avdelningschef inom produktionen på Östrand och ansvarig för skiftsorganisationen samt senare fabrikschef för Östrand och chef för SCA:s massaaffär.

− Jag är glad och hedrad över att ha fått förtroendet att axla VD-rollen. Det är både spännande och utmanande att tillsammans med mina medarbetare utveckla vår väg framåt i Biometria. Ett stort fokus kommer att ligga på VIOL 3 som är ett mycket viktigt projekt som måste slutföras och implementeras på ett bra sätt, parallellt ska vår löpande verksamhet ha en fortsatt bra leverans, säger Ingela Ekebro.

Ingela Ekebro är född 1965 och utbildad energiingenjör. Hon har efterträtt Peter Eklund.

Ingela Ekebro, vd Biometria