Lediga tjänster

Vi behöver bli fler för att kunna möta upp våra kunder i vardagen, och vi hoppas att du som också brinner för skogen och skoglig råvara vill bli en av oss. Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster.

Chef kundservice till Biometria

Kundservice har som huvuduppgift att ge rådgivandesupport, stöd samt utbildning inom de IT-tjänster Biometria erbjuder. Vi har kompetens inom alla våra tjänsteområden. Supporten sker genom telefon, epost samt personliga möten. Vårt uppdrag innebär att skapa och upprätthålla goda relationer internt och externt, samt hålla en hög servicenivå utifrån vårt tjänsteutbud. Utifrån kundernas behov anpassar vi vårt erbjudande och stöd. Vidare ansvarar vi för processen för incidenter samt behörighet till våra tjänster.

Tillbaka till listan

Biometria söker en distriktschef till Karlstads distrikt

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Biometria
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden. Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika

Om Virkesmätning
Virkesmätning är Biometrias största verksamhetsområde med ca 620 medarbetare. Vi består av 20 distrikt samt en fjärrmätningsenhet. Vårt uppdrag är att genomföra en opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri, så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer. Vi finns på sågverk, massaindustrier, energianläggningar, virkesterminaler och vid våra fjärrmätningskontor som vi bemannar med vår egen personal. Vi arbetar med mätning av stockar, travar, flis samt annat förekommande sortiment som finns ute hos våra kunder.  För avdelningen virkesmätning finns en avdelningschef, tre områdeschefer, en avdelningssamordnare, en arbetsmiljögeneralist och en HR-generalist till som stöd för avdelningen

Nu söker vi en distriktschef till Karlstads distrikt!

Arbetsuppgifter som distriktschef
Karlstads distrikt består i nuläget av 8 mätplatser med 25 medarbetare. Som distriktschef är du stationerad i det egna hemmet och har huvudansvaret för personal och verksamheterna inom ditt distrikt. Dina arbetsuppgifter är följande:

 • Att leda och fördela arbetet
 • Säkerställa den dagliga driften på mätplatser inom distriktet
 • Ansvara för mätningskvalitén
 • Budget och ekonomiskuppföljning inom distriktet
 • Personal- och arbetsmiljöansvar för all mätande personal inom distriktet
 • Resultatansvar
 • Kontakt med distriktets kunder och medlemsföretag
 • Kommunikation inom distriktet till personal, kunder och andra samarbetsparter
 • Rekrytering
 • Medarbetar-och lönesamtal, med uppföljning på individnivå

Arbetet skall utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi söker dig som vill och kan leda personal på distans. Du trivs i en coachande roll och inspireras av att arbeta mot tydliga mål. Du är kundorienterad och förstår samt kan leverera det som är värdefullt för kunden. Vidare är du en flexibel problemlösare som inte har problem med att planera om och är tydlig i din kommunikation. Då tjänsten har ett personalansvar ser vi även att du har tidigare erfarenhet av att leda andra.
Då vi arbetar tillsammans över distriktsgränserna med exempelvis bemanning, rekrytering och utbildning ser vi också att du är en driven lagspelare som motiveras av att utveckla och lyfta dina kollegor och medarbetare. Du är en van datoranvändare och har inga problem att sätta dig in i nya systemstöd. Du står för våra värderingar; pålitligt, opartiskt, engagerat och tillsammans och agerar samt arbetar där efter.

Avslutningsvis är B-körkort är en förutsättning och således ett krav, då resor i tjänsten ingår.

Önskvärt/meriterande
Vi ser gärna att du har erfarenhet av budgetarbete och annan ekonomisk uppföljning och att du har skoglig kännedom sedan tidigare. 

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen 
Lön:
Individuell lönesättning.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Placeringsort: Karlstad med omnejd, eller enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare. provanställning kan komma att tillämpas.
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %.
Upplysningar om anställningen lämnas av:
Områdeschef, Tomas Åkesson,  tel. 010-228 5433,  tomas.akesson@biometria.se

Fackliga representanter

 • Unionen
  Marie Söder, 010- 228 5139
 • Ledarna
  Lennart Andersson, 010-228 5324 
 • Akademikerföreningen
  Jens Nordenberg, 010-228 5116

Visst låter det intressant!? Urval till intervjuer kan komma att ske löpande var vid tillsättning även kan komma att ske innan annonseringsperiodens utgång, så tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-06-03

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (imy.se)

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Ort Karlstad med omnejd
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/94
Kontakt

Tomas Åkesson
010-2285433

Facklig företrädare

Jens Nordenberg, Akademikerföreningen
010-2285116

Lennart Andersson, Ledarna
010-2285324

Marie Söder, Unionen
010-2285139

Publicerat 2022-05-04
Sista ansökningsdag: 2022-06-03

Tillbaka till listan