Lediga tjänster

Vi behöver bli fler för att kunna möta upp våra kunder i vardagen, och vi hoppas att du som också brinner för skogen och skoglig råvara vill bli en av oss. Här kan du läsa mer om våra lediga tjänster.

Tillbaka till listan

Marknadschef

Biometria befinner sig i en spännande och utvecklande fas där vi är i behov av att förstärka vår organisation med en marknadschef. Söker du ett självständigt arbete i en framåtsträvande organisation med förnyelse, förändringsledning och värderingsarbete i fokus? Då kan det här vara något för dig! Om du har erfarenhet från skogssektorn och är intresserad av marknadsutveckling, kundrelationer och försäljning så kan du vara rätt person för det här jobbet.

 

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Skogsnäringen genomgår just nu stora förändringar. Virkesmätningen är vår grund för att kvalitetssäkra virkesmarknaden samtidigt som digitaliseringen sker på bred front med Biometria som informationsnav. Klimatfrågan sätter skogen i ett nytt fokus där vi kan komma att spela en ny roll med nya erbjudanden byggda på fakta kring skogsbrukets produktion.

Vi söker nu en marknadschef som vill ta ansvar för att bygga upp, leda och utveckla vår marknadsavdelning. Avdelningen innefattar kundservice, tjänsteansvar och försäljning.

Ditt arbete kommer främst att bestå av att långsiktigt driva och utveckla Biometrias marknadsarbete tillsammans med våra kunder (skogsägareföreningar, sågverk, skogsindustriföretag, åkerier, skogsentreprenörer och energiproducenter), samt att utveckla våra tjänster, försäljning, marknadsföring och kundrelationer i nära samverkan övriga Biometria. Vidare kommer du, både strategiskt och operativt verka för att förbättra vår interna kommunikation kring kundfrågor samt arbeta för en samsyn utifrån våra kunders behov. Rollen innebär ett intäktsansvar för våra tjänster där VIOL har en central roll.

Som medlem i ledningsgruppen förväntas du utifrån ett strategiskt perspektiv aktivt driva frågor som rör hela organisationen. Du samverkar nära med dina kollegor i ledningsgruppen samt övriga i företaget samt deltar aktivt i utvecklingen som medlemsägd organisation.

Tjänsten innebär ett helhetsansvar för budget, personal- och verksamhet. Du leder andra chefer och rapporterar direkt till VD.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vårt huvudkontor är beläget i Uppsala och vi har även kontor bland annat i Sundsvall och Falun. För den aktuella rollen är det av större vikt att vi finner rätt person och därför är din bostadsort sekundär.

Tjänsten innebär en del resor.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis ekonomi, teknik eller högre skoglig utbildning. Du har flerårig erfarenhet av skogsnäringen och är väl insatt i virkesmarknaden och förståelse för våra kunders behov. Vi värdesätter ditt upparbetade nätverk inom branschen.

Vidare har du flera års erfarenhet av ledarskap inom en marknadsavdelning med budget, personal och verksamhetsansvar. Erfarenhet av att leda andra chefer efterfrågas i rollen. Vi lägger även stor vikt vid din erfarenhet av arbete med marknadsstrategier, kundrelationer och kommunikation.

Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan internt och externt. Du har en stark kommunikativ förmåga och ett inkluderande och tydligt ledarskap, som främjar samarbeten för att hitta nya arbetsformer för att nå målen kring kundnöjdhet. Som person är du prestigelös, lyhörd och tydlig.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, i synnerhet vad gäller din förmåga att leda på ett inkluderande och tillitsbaserat sätt. Du har en god kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Kontakt

Vi samarbetar med Jefferson Wells i denna rekrytering. Har du frågor är du välkommen att kontakta Karin Frisendahl tel 070-3774546, karin.frisendahl@jeffersonwells.se. Din ansökan vill vi ha via länken senast den 23 januari.

Sök jobbet "Marknadschef till Biometria" hos Jefferson Wells

Fackliga representanter: Lennart Andersson Ledarna, 010-285324, lennart.andersson@biometria.se, Jens Nordenberg, Akademikerföreningen, 010-228 51 16, jens.nordenberg@biometria.se, Marie Söder, Unionen, 010-228 51 39, marie.soder@biometria.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2021/100
Kontakt

Karin Frisendahl
070-3774546

Facklig företrädare

Lennart Andersson, Ledarna
010-2285324

Jens Nordenberg, Akademikerföreningen
010-228 51 16

Marie Söder, Unionen
010-228 51 39

Publicerat 2021-12-17
Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Tillbaka till listan