Matthew Campbell, systemutvecklare

Det här är Matthew Campbell. Han har arbetat på Biometria sedan 2019 som utvecklare på avdelning Produktion. Jobbet innebär programmering främst i C# och JavaScript mot Azure molnet.

Matthew Campbell, systemutvecklare
Jag får jobba med den senaste tekniken inom programmering och har själv möjlighet att utvecklas

Varför jobbar du på Biometria?

Jag började på Biometria genom ett konsultuppdrag, det var min första kontakt med bolaget trots att jag arbetat inom IT i Sundsvall i över 15 år. Efter ett år som konsult anställdes jag på Biometria. Uppdraget som konsult, och senare som anställd, ger mig möjlighet att jobba med senaste tekniken.

Har din roll förändrats sedan du började på Biometria?

Inte mycket, dock har mina kunskaper inom Azure växt kontinuerligt tillsammans med en fördjupning inom programmering.

Vi på Biometria har en opartisk roll inom skogsbranschen – hur skulle du säga att du arbetar med detta i din vardag på Biometria?

Vår opartiskhet är viktig för att bygga förtroende, när vi skriver kod tas ingen hänsyn till enskilda skogsbolag. Vi anpassar koden efter en global standard.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon?

Utöver spännande teknik gillar jag arbetsklimatet vi har hos Biometria. Det är en platt organisation med korta beslutsvägar.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?

Sök dig hit! Biometria befinner sig nu i en av flera tekniska omställningar. När det branschgemensamma systemet VIOL 3 har sjösatts kommer inte Biometria att fastna i ett förvaltningstillstånd, det kommer snarare att finnas en mängd spännande efterfrågningar från skogsnäringen gällande digitalisering och forskning. Det finns en stor öppenhet för att vi ska nyttja den bästa tekniken för att lösa problem.