Tanja Keisu

Det här är Tanja Keisu. Hon har arbetat på Biometria sedan 2016 och leder arbetet på avdelningen Biometria Labs.

Inom Labs bedrivs affärsutveckling i nära samarbete med branschen. Medarbetarna vid avdelningen utvecklar nya affärsmöjligheter, driver och arbetar i innovativa projekt och förstudier och tittar framförallt på hur ny teknologi så som AI kan skapa avgörande branschnytta genom datadriven innovation.

Tanja Keisu, teamledare Biometria Labs
Jag älskar att få arbeta i en organisation med vilja att driva utveckling och att själv få utvecklas!

Varför Biometria?

Under studietiden till högskoleingenjör i skog- och träteknik hade jag ett extrajobb via Academic Work som ledde mig vidare till Biometria. Jag lockades av att Biometria fungerar som informationsnav för hela skogsnäringen och jag kände direkt att här har jag möjlighet att utvecklas.

 

Har din roll förändrats sedan du började på Biometria?

Min resa startade i Biometrias support där jag arbetade med råvaruredovisning som specialist inom prisräkning av skogsråvara. Jag har också arbetat med tjänsteutveckling inom redovisningsområdet där arbetsuppgifterna varierade mellan kravställning av IT-stöd, systemtestning och utbildning av användare i nytt system. Sedan januari 2019 arbetar jag med affärsutveckling inom Labs och leder arbetet på avdelningen.

Hur påverkar Biometrias opartiskhet ditt dagliga arbete?

Arbetet med affärsutveckling kopplar mot ökad standardisering och rationalisering av processerna kring skogens produkter. Vår opartiskhet är central i detta, utan den är förtroendet svårt att skapa och det blir svårare att rationalisera. Opartiskhet är alltså en grundförutsättning för det arbete som bedrivs i Labs och något som vi alla vårdar.

Vad är det som får dig att gå till jobbet varje morgon?

Det bästa med mitt jobb är mina fantastiska kollegor! Sedan älskar jag att få arbeta i en organisation med en vilja att driva utveckling. Jag har stora möjligheter att ta ansvar och påverka mitt eget jobb. Det finns många olika roller hos Biometria och det gör vardagen lärorik och inspirerande.

Vad skulle du säga till en person som funderar på att söka jobb hos oss?

Om du vill jobba i en framtidsbransch, på ett spännande företag som ständigt är i utveckling, då är Biometria företaget för dig!