Driftstörning i att ladda vissa BI-rapporter VIOL 3 (AT1)

Just nu upplever vi störningar vid laddning av vissa BI-rapporter. Felsökning pågår Läs mer

Starttid 2024-05-08 kl. 17:00

Viktig information rörande testbarhet i release PI 23

Till PI 23-releasen har VIOL 3-programmet utvecklat cirka 130 features. Sedan tidigare finns kännedom om beroenden mellan PI 23 och PI 24 i tillverkningsplanen. Några features är utvecklade men har avvikelse när det gäller testbarhet. Detta beror på ökad komplexitet och ytterligare beroenden mellan projekten i programmet och medför att dessa features inte kommer att vara testbara för våra kunder i release för PI 23 utan först efter release PI 24.

Följande objekt påverkas enligt beskrivning ovan:  

  • Makulering och omsändningunder PI 23 har det framkommit beroende till integration vilket gör att testning kan ske först i PI 24.
  • Lagerförändringsobjekthar följt planen för PI 23 men för att kunna skapa nytta så behöver alla delar vara färdiga och kunna samtestas i ett helt flöde. I PI 24 läggs därför kraften på att testa totalen.
  • ProduktionsunderlagHar prioriterats om till PI 24 pga. att den har beroenden till andra objekt som gör utveckling mer lämplig i nästa inkrement.


Dessa justeringar påverkar inte tillverkningsplanen för VIOL 3 1.0. För att testa funktionerna på ett kvalitativt sätt bör man avvakta till PI 24 då all funktionalitet för objekten levererats. 

OM tester ändå körs på ovanstående funktionalitet så kommer det att resultera i inkonsistent/korrupt data! Det medför i sin tur att de nya testmiljöerna med tillhörande testdata blir mer svårhanterade och ineffektiva för er kunder i framtida testarbete.

Har du frågor vänligen kontakta din affärskonsult eller tillverkningschef Petter Widén.

12 Jul 12 Nyheter