VIOL 3: Driftsstörning Certikonto i kundtestmiljön AT1

Det innebär att det tar längre tid för volymer att läsas in i Certikonto. Läs mer

Starttid 2024-05-13 kl. 10:00

Nu är det ett år kvar till Go Live av VIOL 3

Idag, den 2 maj 2024, är det 365 dagar kvar innan VIOL 3 ska börja ersätta VIOL 2, som nått sin tekniska livslängd och behöver bytas ut. Idén bakom VIOL 3 som plattform är att det ska förenkla, förtydliga och förbättra arbetet för hela skogsbranschen.

– Det har varit en lång väg hit, men nu är vi snart där. Bakom VIOL 3 ligger ett otroligt intensivt arbete under lång tid och jag ser fram emot att följa det här sista året på nära håll med de förberedelser som både görs internt på Biometria för att programmet ska gå in i organisationens linjeverksamhet fullt ut och såklart de förberedelser som görs inom hela branschen. Vi har ett spännande år framför oss, säger Ingela Ekebro, Vd, Biometria.

Det ligger många arbetstimmar bakom hela VIOL 3-plattformen, inte bara utvecklingsarbete men även prioriteringsfrågor, problemlösning och mycket annat. Det är ett av Sveriges största IT-projekt genom tiderna och det är många detaljer som skall fungera med varandra i detta.

– Jag klev ombord VIOL 3-programmet våren 2021 och jag har stor respekt för allt arbete som så många personer har lagt ned under lång tid både innan dess och under mina tre år här. Nu är det endast ett år kvar och det är viktigare än någonsin att vi arbetar tillsammans, inte bara inom programmet eller Biometria utan med hela branschen för att lösa de problem eller frågor som kan uppkomma, säger Per Johansson, Programchef, VIOL 3.

Ingela Ekebro, Vd, Biometria

Per Johansson, programchef, VIOL 3-programmet

02 Maj 02 Nyheter VIOL 3