Nyheter2019-03-20T17:41:25+01:00

Nyheter

Vi söker nya medarbetare!

Nu söker vi nya medarbetare till vår avdelning för Utveckling/IT i Sundsvall.

De roller vi söker är Lösningsarkitekt, Produktägare, Systemutvecklare, Systemutvecklare med inriktning teknisk testare och Säkerhetsspecialist.

Är du rätt person och vill bli en av oss?
Hos oss hamnar du på en arbetsplats med öppet klimat och hos en arbetsgivare som ligger i teknisk framkant och driver skogsnäringens digitala utveckling.

Vad är bäst med att jobba på Biometria?
Bra arbetskamrater, god stämning, trygg arbetsgivare och utmanande arbetsuppgifter toppar våra medarbetares lista.

Låter det intressant?

Läs mer om de utannonserade tjänsterna!

Välkommen till Biometria!

9 juli, 2020|

Ny organisation för VIOL igång

Trygghet, snabbare service och återkoppling samt tydlig information blir resultatet genom den nya organisation för VIOL som nyligen etablerades.

Syftet med den nya organisationen är att, med Biometrias kunder i fokus, säkra framdriften och upprätthålla ett inarbetat och väl fungerande IT-system under tiden som VIOL 3 utvecklas och rullas ut.

− VIOL är det system som används idag av våra kunder och med den nya organisationen säkrar vi att all data fortsatt är tillförlitlig och att vi kan ge så bra service och stöd som möjligt. Det här säkrar också att utveckling och nyutveckling av VIOL kan göras vid behov, säger Magnus Hedin, chef för verksamhetsområde Utveckling/IT.

Satsningen löper parallellt med utvecklingen av VIOL 3 och kommer att pågå ända fram till det att VIOL ersätts av VIOL 3. De system som idag är i produktion och ingår i uppdraget är bland annat Iris (bildmätning) samt andra tjänster och applikationer.

Omorganisationen har gjorts mitt under en intensiv period när majoriteten av Biometrias medarbetare utanför den mätande organisationen arbetat från hemmet pga. Coronapandemin.

− Nu är organisationen igång och det här är något vi verkligen tror på, trots att våren varit tuff ur många aspekter. Därför har det också varit viktigt att komma igång med det här arbetet, säger Magnus Hedin.

Ansvarig chef för VIOL-organisationens elva medarbetare är Jan-Erik Wikman.

3 juli, 2020|

Biometrias fältverksamhet – öka virkesvärdet redan i skogen!

Jonas Hemmingsson, chef för fältverksamheten och Maria Östlund, kvalitetstekniker på Biometria, träffar maskinförare Mats Berglund och råvaruchef Katarina Bergkvist, Sveden Trä.

2 juli, 2020|

Idag publiceras Biometria Labs trendspaning

Idag publiceras Biometria Labs trendspaning

5G och AI kommer att vara avgörande för skogsnäringen i framtiden, enligt rapporten som är den första i sitt slag från Biometria. Trendspaningen kommer att göras årligen.

Läs pressmeddelandet i sin helhet här

11 juni, 2020|

Nu är det möjligt att ta del av inkomna leveransaviseringar

Nu är det möjligt att ta del av inkomna leveransaviseringar

Nu finns det möjlighet för industrier och terminaler att ta del av viss aviseringsinformation. Lösningen, som inte är permanent ännu, har fallit väl ut i de kundtester som genomförts.

− Den här lösningen är en försmak av vad som kommer i VIOL 3, där tanken är att information som denna ska gå att plocka hem via integration. Att industrin kan ta del av aviseringsinformation är en viktig länk i den digitala kedjan, säger Anna Högvall som är tjänsteansvarig för Transport på Biometria och den som ansvarar för tjänsten leveransaviseringen.

Biometria publicerar aviseringsinformationen i en Power BI-rapport. Rapporten hämtar nytt data var 10:e minut och företagen kan själva bestämma vilka användare som skall ha tillgång till rapporten genom att anmäla detta till Biometria.

Ett exempel på hur det kan fungera är att truckförare på vedgård och andra inne på industrin/terminalen har nytta av att se hur mycket virke som är på gång in, och när, för att bättre kunna planera dagen. Biometria delar rapporten till kundens användare. Styrningen är på mottagningsplats och det är ett låst mottagningsplatsfilter per rapport/kund.

En kund kan ha en rapport med låst platsfilter där de endast kan se sina egna mottagningsplatser. En annan kund kan ha en annan uppsättning mottagningsplatser i sin rapport osv.

Rapporten innehåller bland annat information om beräknad ankomsttid, volym och sortiment. Om produktionsrapportering skett via Biometria syns också datum för första avverkningstidpunkt för virkesordern. Det spelar ingen roll från vilket transportsystem aviseringen gjorts, samtliga aviseringar som kommer in till Biometrias databas publiceras i rapporten. För att se rapporten behövs internetuppkoppling och en enhet för att öppna upp en webbsida. Ingen utveckling från något kundsystem krävs.

− Jag pratade med en truckförare som liknade sin arbetsdag med att sitta på älgpass. Han visste visserligen från vilket håll råvaran skulle komma, men inte när eller vad (sortiment). Finns tillgång till den här rapporten så blir det lite som att vara passkytt, men med tracker-appen installerad på sin mobiltelefon vilket underlättar så att det går att vara beredd när råvaran är på gång in, säger Anna Högvall.

För mer information om leveransavisering, kontakta Anna Högvall på anna.hogvall@biometria.se.

10 juni, 2020|